اصلاح آییننامه واردات خودروهای کارکرده/ آیفون همچنان در انتظار تصمیمگیری
وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به وضعیت کنونی رجیستری گوشیهای آیفون اظهار داشت که در حال حاضر هیچ مستنداتی در این زمینه وجود ندارد اما همچنان در حال پیگیری این موضوع هستیم. همچنین وی درباره اصلاحات بخشنامه واردات خودروهای کارکرده توضیح داد: “با شرایط فعلی ممکن است سرمایههای مردم به خطر بیفتد، بنابراین نیازمند تدوین یک بخشنامه اصولی و مناسب هستیم.”
محمد اتابک، وزیر صمت، در نشست امروز هیئت نمایندگان اتاق تهران، که با حضور تولیدکنندگان و صنعتگران برگزار شد، به وضعیت واردات خودرو اشاره کرد و گفت: “بازار واردات خودرو در سال جاری روند مناسبی داشته است و منابع ارزی کافی برای این بخش فراهم شده بود. به طوری که در پنج ماهه نخست امسال نسبت به سال قبل، واردات خودرو سه برابر افزایش یافته است.” وی افزود که در زمینه واردات خودروهای کارکرده، برخی نهادها مانند بانک مرکزی، سازمان استاندارد و گمرک ابهاماتی را مطرح کردهاند که باید حل و فصل شوند. به همین دلیل، نیاز به اصلاحاتی در بخشنامه فعلی وجود دارد.
وزیر صمت با تاکید بر استانداردهای مورد نیاز در صنعت خودروسازی خاطرنشان کرد: “جلساتی در این خصوص برگزار کردهایم و تصمیم داریم این موارد را پیگیری کنیم. همچنین، باید خودروهای تولیدی با دقت بیشتری بررسی شوند و نظرات متخصصان این حوزه نیز مورد توجه قرار گیرد. به همین منظور کمیته راهبری خودرو تشکیل شده است و از اتاق بازرگانی نیز دعوت به همکاری کردهایم.”
اتابک افزود: “کمیته کیفیت نیز به عنوان زیرمجموعه این کمیته فعالیت خواهد کرد و در تلاش هستیم که هیچ تصمیمی به صورت شتابزده اتخاذ نشود. همچنین در تمامی کمیتههای مرتبط با صنعت، معدن و تجارت، حضور نمایندگان بخش خصوصی ضروری خواهد بود.”
حمایت ارزی از خودروسازان برای افزایش تولید
وزیر صمت همچنین با اشاره به لزوم ایجاد ثبات در بازار خودرو، گفت: “ما با خودروسازان درباره افزایش تولید در حال مذاکره هستیم و برای تحقق این هدف، ارز مورد نیاز آنها را تامین خواهیم کرد.”
در ادامه، اتابک درباره وضعیت رجیستری گوشیهای آیفون گفت که هنوز هیچ مستندی در این زمینه وجود ندارد و برای تصمیمگیری نهایی نیاز به برگزاری جلسات میان وزارتخانههای صمت و ارتباطات است.
اصلاح تعرفههای تجاری در دستور کار قرار دارد
وی در خصوص تعرفههای تجاری اظهار داشت: “برخی تعرفهها مانع از پیشرفت اقتصادی میشوند و توجیه اقتصادی ندارند، به همین دلیل اصلاح آنها در دستور کار قرار گرفته است.”
حمایت از صنایع دانشبنیان
وزیر صمت با اشاره به حمایتهای برنامه هفتم توسعه از صنایع دانشبنیان اعلام کرد: “وامهای ویژهای برای این بخش در نظر گرفته شده است و تا ۱۵ مهرماه تکلیف این موضوع مشخص خواهد شد.”
حل موانع تولید برق در صنایع
اتابک در ادامه درباره مشکل برق صنایع بیان کرد: “کمبود برق در سال جاری باعث مشکلاتی در تولید شد، اما تصمیماتی برای رفع این مشکل اتخاذ شده و به زودی تسهیلات جدیدی به واحدهای تولیدی اختصاص خواهد یافت.”
افزایش صادرات فرش
وی در خصوص صادرات فرش نیز گفت: “با تغییر ساختار صادرات، امیدواریم بتوانیم صادرات فرش را افزایش دهیم و در این زمینه از اتاق بازرگانی و میراث فرهنگی درخواست همکاری کردهایم.”
اقدامات برای جهش تولید و مشکلات انرژی
وزیر صمت در پایان به مشکلات زیرساختی انرژی اشاره کرد و گفت: “برای رشد تولید، نیاز به سرمایهگذاری در بخش انرژی داریم، زیرا کمبود برق بیشترین تاثیر را بر تولید داشته است. جداسازی برق صنعت و توسعه انرژیهای نو از جمله اقداماتی است که در دستور کار قرار دارد.”