افزایش فشارها بر زلنسکی در اوکراین؛ چالشهای داخلی و چشمانتظار نتیجه انتخابات آمریکا
گزارشها از اوکراین نشان میدهد که بدبینی در کییف رو به افزایش است و مردم این کشور با مشکلات جدی مانند کاهش روحیه و کمبود تسلیحات مواجه هستند. همزمان، اوکراینیها چشم به نتیجه انتخابات ریاستجمهوری آمریکا دوختهاند.
روزنامه نیویورکتایمز نوشته است که مسئولان نظامی و اطلاعاتی آمریکا باور دارند که با پیشرفتهای روسیه در جبههها، وضعیت جنگ دیگر «بنبست» نیست و روسیه در حال تقویت موقعیت خود در میدان نبرد است.
ولودیمیر زلنسکی، رهبر اوکراین، در دیدارهای اخیر خود با مقامات آمریکایی در کییف، به نظر میرسید خسته و نگران است و بابت شکستهای نظامیانش در جنگ و همچنین نتیجه انتخابات آمریکا احساس اضطراب دارد. نیروهای اوکراینی با روحیهای ضعیف، کمبود نیروهای کمکی و ناتوانی در برابر نیروهای روسیه مواجهاند.
یک نظامی اوکراینی مستقر در مرز نزدیک منطقه کورسک روسیه میگوید، اوکراینیها به طور مداوم مواضع پیشین خود را از دست میدهند و روسیه از نظر نیروی انسانی و تجهیزات توپخانهای برتری قابل توجهی دارد.
با وجود این، برخی مقامات آمریکایی بر این باورند که اگر کمکهای واشنگتن تا تابستان سال آینده ادامه یابد، اوکراینیها میتوانند از ضعفهای روسیه استفاده کنند.
در ماههای اخیر، نیروهای روسی توانستهاند پیشرویهای چشمگیری داشته باشند و اوایل ماه گذشته شهر معدنی اوگلدار در دونباس را به تصرف خود درآورند. روسیه همچنین عملیاتی را آغاز کرده که هدف آن عقبراندن واحدهای ارتش اوکراین از منطقه کورسک است که در ماه اوت شاهد درگیریهای شدید بود.
زلنسکی بهطور فزایندهای نگران وضعیت درگیریها است و اوایل امسال اذعان داشت که کییف به نوعی «گروگان» انتخابات پیشبینیناپذیر آمریکا شده است. او در تیرماه از حامیان بینالمللی خواست که تلاشهای خود را دوچندان کرده و به پایان سریعتر درگیریها کمک کنند.
شبکه بیبیسی نیز در گزارشی اشاره کرده که مردم و سربازان اوکراینی با دقت مبارزات انتخاباتی آمریکا را دنبال میکنند؛ جایی که دونالد ترامپ و معاونش وعده دادهاند که ممکن است کمکهای آمریکا به اوکراین را مشروط کنند یا حتی آن را بهطور کامل متوقف کنند.
ترامپ در شبکه اجتماعی خود نوشت که آمریکا نباید بدون تضمین بازپرداخت کمکهای مالی، پولی بپردازد و مکررا زلنسکی را «بزرگترین معاملهگر» معرفی کرده است. او ادعا کرده که در صورت ورود دوباره به کاخ سفید، میتواند به سرعت از طریق دیپلماسی جنگ میان مسکو و کییف را خاتمه دهد. با این حال، نگرانی در کییف وجود دارد که ترامپ زلنسکی را مجبور به مذاکره بر سر صلح با واگذاری بخشهایی از خاک اوکراین کند. از این رو، دولت اوکراین در تلاش است تا پیش از انتخابات آمریکا، تجهیزات و تسلیحات بیشتری به دست آورد و مناطق بیشتری را تحت کنترل خود درآورد؛ تحرکاتی که تاکنون با موانع زیادی روبهرو شده است.