تحولات در کرهجنوبی پس از لغو حکومت نظامی
رئیسجمهور کرهجنوبی، یون سوک یول، پس از شبی پرتنش که در آن سربازان پارلمان را محاصره کردند و قانونگذاران به رد حکومت نظامی رای دادند، در ساعات اولیه صبح چهارشنبه فرمان لغو حکومت نظامی را صادر کرد. این تصمیم پس از چند ساعت از اعلام وضعیت اضطراری و اعتراضات شدید به آن اتخاذ شد.
یون سوک یول شامگاه سهشنبه به دلیل تنشهای داخلی و نارضایتی از مخالفان حکومت نظامی اعلام کرده بود و تهدید کرده بود که نیروهای مخالف دولت که با کرهشمالی همپیمان هستند، از میان برداشته شوند. این اقدام به سرعت با واکنش پارلمان مواجه شد و رئیس مجلس ملی، وو وون شیک، اعلام کرد که این قانون “غیرقانونی” است و قانونگذاران قصد دارند از دموکراسی کشور محافظت کنند.
حکومت نظامی تنها شش ساعت به اجرا درآمد و اقدامی بیسابقه در تاریخ معاصر کرهجنوبی بود که بلافاصله از سوی مخالفان و برخی از احزاب سیاسی محکوم شد. بر اساس قانون اساسی کرهجنوبی، رئیسجمهور میتواند در شرایط جنگی یا اضطراری حکومت نظامی اعلام کند، اما سوال این بود که آیا کشور در چنین وضعیتی قرار دارد.
در پی این تحولات، حزب دموکرات اصلی اپوزیسیون اعلام کرد که اگر یون سوک یول از سمت خود استعفا ندهد، به روند استیضاح او خواهد پرداخت. این حزب همچنین قصد دارد طرح استیضاح را به پارلمان ارائه کند که برای تصویب به دو سوم آرا نیاز دارد.
استعفای وزیر دفاع و تشدید بحران سیاسی
پس از اعلام حکومت نظامی، وزیر دفاع کرهجنوبی، کیم یونگ هیون، از مردم عذرخواهی کرده و استعفای خود را به رئیسجمهور ارائه کرد. این استعفا در پی درخواستهای مکرر اپوزیسیون برای تغییر در کابینه و اخراج وزیر دفاع صورت گرفت.
همزمان، اتحادیههای کارگری کرهجنوبی اعلام کردند که تا استعفای رئیسجمهور دست به اعتصاب عمومی خواهند زد. این اعتراضات که در سراسر سئول ادامه دارد، موجب نگرانیهای بیشتری در مورد وضعیت سیاسی کشور شده است.
آینده سیاسی کرهجنوبی
با ادامه اعتراضات و فراخوانها برای استیضاح رئیسجمهور، برخی تحلیلگران به این نکته اشاره میکنند که این تحولات ممکن است تاثیرات گستردهای بر وضعیت داخلی و روابط خارجی کرهجنوبی داشته باشد. مخالفان تاکید دارند که باید هرچه سریعتر به این بحران پایان داده شود و شرایط به وضعیت عادی بازگردد.