اخبار سیاسی

توصیه‌های راهبردی سالیوان به تیم امنیتی ترامپ برای مواجهه با چین و محور روسیه-ایران

جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، در تازه‌ترین اظهارات خود به مشاور امنیت ملی احتمالی دولت بعدی آمریکا، مایک والتز، توصیه‌هایی در خصوص اولویت‌های سیاست خارجی آمریکا ارائه کرده و تاکید کرده است که رقابت با چین باید در رأس برنامه‌های دولت جدید باشد. سالیوان بیان کرد که این رقابت راهبردی می‌تواند سرنوشت آینده جهان را برای دهه‌های آینده تعیین کند.

سالیوان همچنین نسبت به اتحاد و همکاری روسیه، ایران و چین هشدار داده و اظهار داشته که روسیه در کنار ایران و چین می‌تواند تهدیدات قابل توجهی را برای منافع آمریکا به‌ویژه در منطقه خاورمیانه ایجاد کند. او از والتز خواسته تا با توجه به اهمیت این موضوع، تهدیدات ناشی از اقدامات روسیه در اوکراین و همکاری این کشورها را در اولویت قرار دهد.

سالیوان در ادامه تاکید کرد که در کنار چالش‌های راهبردی، مسائل فوری همچون تهدیداتی که ایران و گروه‌های نیابتی آن علیه منافع آمریکا در خاورمیانه دارند، باید به سرعت مورد رسیدگی قرار گیرد. این ادعا در حالی مطرح می‌شود که ایران همواره تاکید کرده است که هیچ‌گونه نیروی نیابتی در منطقه ندارد و گروه‌های محور مقاومت، جنبش‌هایی مستقل و ملی‌گرا هستند که به صورت خودجوش عمل می‌کنند.

دونالد ترامپ که در انتخابات اخیر پیروز شد، مایک والتز را به عنوان مشاور امنیت ملی خود معرفی کرده و اعلام کرده است که مارکو روبیو، سناتور جمهوری‌خواه را به عنوان وزیر امور خارجه در دولت جدید منصوب خواهد کرد. روبیو به دلیل مواضع تند خود در قبال چین و حمایت از رژیم صهیونیستی شناخته می‌شود و پیش‌تر به سیاست خارجی قاطع علیه دشمنان ژئوپلیتیکی آمریکا علاقه نشان داده است.

در کنار مواضع تیم جدید ترامپ، سالیوان نیز به اهمیت رقابت راهبردی با چین اشاره کرده و تاکید کرده که این رقابت نقشی تعیین‌کننده در آینده جهان ایفا خواهد کرد و به خصوص برای مقامات بلندپایه دولت جدید آمریکا همچون وزیر امور خارجه نیز حائز اهمیت است. این اظهارات سالیوان در حالی است که در طول سال گذشته، رژیم صهیونیستی با حمایت ایالات متحده، تجاوزات نظامی مختلفی در منطقه انجام داده که به کشته شدن هزاران غیرنظامی انجامیده است و باعث افزایش نگرانی‌ها در منطقه شده است.

در نهایت، ترامپ در حال تشکیل کابینه جدید خود است و با انتصاب والتز و روبیو، نشان داده که سیاست‌های تندروانه‌ای را در قبال روسیه، چین و ایران در پیش خواهد گرفت. این در حالی است که در دوره اول ریاست جمهوری او، مایک پامپئو وزیر امور خارجه آمریکا بود و رکس تیلرسون نیز به مدت یک سال در این سمت فعالیت داشت.

این تحولات جدید در سیاست خارجی آمریکا، نشانه‌ای از تمرکز بیشتر بر مسائل امنیتی و تقابل با قدرت‌های رقیب در سطح بین‌المللی است و دولت جدید ترامپ، به نظر می‌رسد که با ترکیب تازه‌ای از مقامات تندرو، برای اجرای این سیاست‌ها آماده می‌شود.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا