اخبار سیاسی

ثبات سیاست خارجی آمریکا در انتخابات؛ تفاوتی میان ترامپ و هریس نیست

کارشناس مسائل بین‌الملل باور دارد که سیاست خارجی آمریکا تحت تاثیر نتیجه انتخابات ریاست جمهوری این کشور تغییر چندانی نخواهد کرد. به اعتقاد او، هر دو حزب دموکرات و جمهوری‌خواه در اصول سیاست خارجی تفاوتی بنیادین ندارند و تصمیم‌گیری‌های آن‌ها بیشتر بر اساس شرایط فعلی انجام می‌شود.

با نزدیک شدن به موعد برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و اعلام نتایج آن، نظرسنجی‌ها نشان از رقابت نزدیک میان «دونالد ترامپ» و «کامالا هریس» دارند. به نظر می‌رسد مسائل بین‌المللی مانند بحران اوکراین، غزه و لبنان بر نظر رای‌دهندگان تاثیر بگذارد؛ هرچند که بیشتر توجه جامعه آمریکا معطوف به مسائل داخلی است. نظرسنجی‌ها حاکی از آن هستند که نامزد دموکرات‌ها کمی از رقیب خود عقب افتاده است و اگر این روند ادامه یابد، احتمال پیروزی ترامپ افزایش خواهد یافت.

در روزهای اخیر، ترامپ برای جلب حمایت رای‌دهندگان مسلمان عرب‌تبار آمریکا به شهر «دیربورن» در ایالت میشیگان رفت، جایی که بخش بزرگی از جامعه عرب‌تبار ایالات متحده در آن سکونت دارد. این اقدام ترامپ در راستای استفاده از نارضایتی برخی رای‌دهندگان عرب از سیاست‌های «جو بایدن» و معاونش، «کامالا هریس»، انجام شد. با این حال، ترامپ در آخرین تلاش‌های خود برای جذب آراء، با استقبال محدودتری از سوی این جامعه روبرو شد.

به نظر می‌رسد بسیاری از مسلمانان آمریکا که در گذشته از حزب دموکرات حمایت می‌کردند، به دلیل نارضایتی از سیاست‌های بایدن به‌ویژه در حمایت از اسرائیل در جریان جنگ غزه، از این حزب فاصله گرفته‌اند. برخی از آن‌ها اعلام کرده‌اند که نه به ترامپ و نه به هریس رأی نخواهند داد. این وضعیت نگرانی‌هایی را برای دموکرات‌ها ایجاد کرده است که مبادا رای‌دهندگان وفادار خود را از دست بدهند و به سوی ترامپ یا نامزدهای دیگری مانند «جیل استاین» از حزب سبز آمریکا گرایش پیدا کنند یا انتخابات را تحریم نمایند. رای‌دهندگان مسلمان عرب در میشیگان اکنون به یک عامل تعیین‌کننده در این ایالت کلیدی تبدیل شده‌اند.

در تحلیلی از انتخابات، «نوذر شفیعی» کارشناس مسائل بین‌الملل اشاره کرده که سیاست خارجی دو حزب جمهوری‌خواه و دموکرات از لحاظ بنیادی تفاوت چندانی ندارد. وی معتقد است که هر رئیس‌جمهوری که بر سر کار بیاید، حمایت از اسرائیل و اعمال فشار بر کشورهایی مانند ایران ادامه خواهد داشت و تلاش خواهد کرد میان اعراب و اسرائیل صلح برقرار کند.

شفیعی بیان کرد که سیاست خارجی آمریکا به شدت تحت تاثیر شرایط جاری است و به همین دلیل تغییرات آن به آسانی قابل تشخیص نیست. وی افزود که روسای جمهور آمریکا در کنار تعهدات حزبی، با توجه به شرایط موجود تصمیم می‌گیرند و این امر باعث می‌شود سیاست‌های خارجی آمریکا به سختی قابل پیش‌بینی باشند.

این کارشناس مسائل بین‌الملل در ادامه گفت: هر کدام از نامزدها که به قدرت برسند، ممکن است برای حل بحران‌های خاورمیانه، از جمله مسائل مربوط به غزه، لبنان، عربستان و حوثی‌ها و همچنین ایران و آمریکا، تلاش کنند و ممکن است فشارهایی به یکی از طرفین برای ایجاد مصالحه وارد کنند.

وی در پایان با اشاره به نظرسنجی‌های موجود در آمریکا افزود که تاکنون میزان خطای این نظرسنجی‌ها بسیار کم بوده است، اما یکی از چالش‌های مهم انتخابات آمریکا در نظام انتخاباتی این کشور این است که اگر یک نامزد حتی با اختلاف یک رای بیشتر در ایالتی پیروز شود، تمامی آراء آن ایالت به او تعلق می‌گیرد و به عنوان پیروز آن ایالت شناخته می‌شود.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا