اخبار حقوقی و قضائی

سازوکار گزارشگری ایران در خدمت حامیان تروریست‌ها

دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران با ارسال نامه‌ای به رئیس شورای حقوق بشر و کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد، به شدت از حضور جاوید رحمان در کنار سرکرده یک گروه مسلح تروریستی که مرتکب جنایات علیه بشریت شده است، انتقاد کرد.

به گزارش گروه اجتماعی جاد تایمز، کاظم غریب‌آبادی، معاون امور بین‌الملل قوه قضاییه و دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران، در نامه‌ای به عمر زنیبر، رئیس شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد و ولکر تورک، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل، انتقاد خود را نسبت به حضور و سخنرانی جاوید رحمان، گزارشگر پیشین وضعیت حقوق بشر در ایران، در نشست گروهک تروریستی منافقین در پاریس اعلام کرد. او همچنین به پیامدهای منفی و مخربی که این اقدام بر اعتبار و جایگاه سازوکارها و کارشناسان حقوق بشری سازمان ملل متحد در افکار عمومی ایران و جهان داشته، اشاره کرد.

براساس اطلاعات منتشر شده از سوی این گروهک تروریستی که دستش به خون 17 هزار شهروند بی‌گناه ایرانی آلوده است و جنایت‌هایش مرزهای زمانی و جغرافیایی را درنوردیده، این نشست به مناسبت ارائه گزارش پایانی جاوید رحمان به عنوان گزارشگر ویژه سازمان ملل برگزار شد. گزارشی که در واقع، ادعانامه‌ای پر از دروغ‌ها و اتهامات بی‌پایه و اساس علیه جمهوری اسلامی ایران بود و به منظور تأمین منافع گروهک تروریستی منافقین تهیه شده بود. غریب‌آبادی معتقد است این گزارش تنها برای جلب رضایت این گروهک تروریستی و به‌دلیل حمایت‌های مالی آنها از رحمان تهیه شده است.

در ادامه این نامه، غریب‌آبادی تصریح کرد: ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران در تاریخ 20 تیرماه 1403 (10 جولای 2024) با ارسال مکاتبه‌ای همراه با 200 صفحه ضمیمه به شورای حقوق بشر، به این گزارش پاسخ داد و هشدار داد که تدوین گزارش‌های غیرقانونی و خارج از مأموریت توسط یک کارشناس سازمان ملل به منظور خوش‌خدمتی به یک گروهک تروریستی با سابقه جنایات گسترده، موجب آسیب به اعتبار نهادها و سازوکارهای بین‌المللی حقوق بشری سازمان ملل می‌شود.

وی همچنین یادآور شد: جمهوری اسلامی ایران بارها در گزارشات متعدد، همسویی آشکار جاوید رحمان با گروهک تروریستی منافقین را به مسئولان حقوق بشری سازمان ملل متحد و کشورهای عضو شورای حقوق بشر گوشزد کرده بود. اما متأسفانه، به‌رغم این اعتراضات و انتقادات، هیچ واکنش جدی از سوی آن‌ها مشاهده نشد. اکنون که تصاویر جاوید رحمان در کنار سرکرده این گروه تروریستی منتشر شده است، بی‌اعتباری و جهت‌دار بودن گزارش‌های وی علیه جمهوری اسلامی ایران بیش از پیش آشکار شده است.

دبیر ستاد حقوق بشر همچنین تأکید کرد که همسویی و همدستی گزارشگران ویژه کشوری با گروه‌های معاند، به ویژه گروهک تروریستی منافقین، منحصر به جاوید رحمان نبوده و گزارشگران پیشین نیز همین رویه را دنبال کرده‌اند. وی افزود: الگوریتم و رویه ثابتی در جمع‌آوری اطلاعات برای تهیه گزارش‌های ضد ایرانی وجود دارد که با هدف فشار سیاسی و توجیه اقدام‌های قهرآمیز یک‌جانبه برخی کشورها صورت می‌گیرد.

غریب‌آبادی ادامه داد: علاوه بر شخص گزارشگر، باید به سازوکار سیاسی گزارشگری نیز توجه داشت که منطبق بر منافع برخی کشورها شکل گرفته و در نهایت به قربانی شدن حقوق بشر منجر شده است. این رویه، به بی‌کیفرمانی مرتکبان جنایات و فرار از مسئولیت آن‌ها منجر شده و جایگاه متهم و قربانی را جابه‌جا کرده است.

در پایان، غریب‌آبادی تأکید کرد که ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران تأسف خود را نسبت به استفاده ابزاری از تروریسم و ایجاد سازوکارهای سیاسی و نامشروع ابراز می‌کند و از مقامات عالی حقوق بشری سازمان ملل انتظار دارد با حساسیت بیشتری نسبت به این مسائل برخورد کنند. او هشدار داد که مصونیت جاوید رحمان پس از خروج از سازوکار گزارشگری نباید مانعی برای پاسخگویی او به اقدامات متخلفانه‌اش باشد و از مسئولان حقوق بشری سازمان ملل خواست تا به وظایف خود در این زمینه عمل کنند. مردم ایران انتظار دارند اعتبار سازوکارهای بین‌المللی حقوق بشری بیش از این تخریب نشود.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا