اخبار حقوقی و قضائی

قاضی مشاور زن در دادگاه خانواده نیز مشمول مقررات «رد دادرس» است

اداره کل حقوقی قوه قضاییه اعلام کرد که قاضی مشاور زن در دادگاه خانواده نیز مشمول مقررات مربوط به «رد دادرس» مطابق ماده ۹۱ قانون آیین دادرسی مدنی می‌شود.

پرسش و پاسخ مطرح‌شده به این شرح است:

طبق ماده ۹۱ قانون آیین دادرسی مدنی مصوب ۱۳۷۹، موارد رد دادرس مشخص شده است. در ماده ۲ قانون حمایت خانواده مصوب ۱۳۹۱ نیز از اصطلاح «قاضی مشاور» استفاده شده است. برخی معتقدند که چون در ماده ۹۱ از لفظ «دادرس» استفاده شده و دادرس به فردی اطلاق می‌شود که رأی صادر می‌کند، مقررات رد دادرس شامل قاضی مشاور دادگاه خانواده نمی‌شود. در مقابل، عده‌ای دیگر بر این باورند که عنوان دادرس به‌طور کلی شامل تمام قضات، از جمله مشاوران دادگاه خانواده نیز می‌شود. در این زمینه، نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه درخواست شد.

پاسخ اداره کل حقوقی قوه قضاییه:

با استناد به ماده ۲ قانون حمایت خانواده مصوب ۱۳۹۱ که تشکیل دادگاه خانواده را با حضور رئیس یا دادرس علی‌البدل و قاضی مشاور زن الزامی می‌داند، می‌توان دریافت که قاضی مشاور زن نیز در معنای عام، به عنوان «قاضی» تلقی می‌شود. از این رو، اصطلاح دادرس در ماده ۹۱ قانون آیین دادرسی مدنی مصوب ۱۳۷۹ نیز در همین معنای عام به کار رفته است.

بنابراین، قاضی مشاور زن در دادگاه خانواده نیز مشمول مقررات رد دادرس موضوع ماده ۹۱ خواهد بود.

بر اساس ماده ۹۱ قانون آیین دادرسی مدنی:
موارد رد دادرس شامل شرایطی مانند قرابت نسبی یا سببی تا درجه سوم، وجود نفع شخصی در پرونده، قیم بودن یا قرابت بین دادرس و اصحاب دعوا و… است. در این شرایط، دادرس موظف است از رسیدگی خودداری کند و طرفین دعوا نیز می‌توانند درخواست رد دادرس کنند.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا