اخبار اقتصادی

کاهش تقاضای فولاد در چین و تاثیرات جهانی

بر اساس گزارش‌های منتشر شده، چین برای اولین بار طی ۶ سال گذشته در سال ۲۰۲۴ کمتر از نیمی از مصرف جهانی فولاد را به خود اختصاص خواهد داد. این تغییر به دلیل کاهش فعالیت‌ها در بخش املاک و مستغلات این کشور اتفاق افتاده که تأثیر مستقیم بر کاهش تقاضای فولاد داشته است.

پیش‌بینی‌های ارائه شده تفاوت‌های قابل توجهی را میان وضعیت چین و سایر بازارهای جهانی فولاد، از جنوب آسیا گرفته تا خاورمیانه و آمریکای لاتین نشان می‌دهند. سیمون تروت، مدیر اجرایی شرکت Rio Tinto، بزرگترین تامین‌کننده سنگ آهن در جهان، در یکی از سخنرانی‌های خود به این نکته اشاره کرد که چین به نقطه اوج تقاضای فولاد رسیده است. او افزود که جهان در ۲۰ سال آینده به فولاد بیشتری نسبت به سه دهه گذشته نیاز خواهد داشت.

بر اساس گزارش‌ها، مصرف فولاد در چین در سال ۲۰۲۴ برای چهارمین سال متوالی کاهش یافته و به ۸۶۹ میلیون تن خواهد رسید. در همین حال، تقاضا در سایر نقاط جهان با رشد ۱.۲ درصدی به ۸۸۲ میلیون تن خواهد رسید. این روند نشان می‌دهد که مصرف فولاد چین در سال‌های آینده به تدریج کاهش خواهد یافت.

این ارقام نشان‌دهنده تاثیر پایان رونق زیرساخت‌ها و ساخت‌وساز در چین بر مصرف فولاد این کشور است. اما در مقابل، افزایش تقاضا در سایر مناطق جهان دلیل افزایش چشمگیر صادرات فولاد چین به بالاترین میزان از سال ۲۰۱۶ بوده است.

بازار هند در این میان با رشد چشمگیری مواجه شده و انتظار می‌رود مصرف فولاد در این کشور در سال جاری با رشد ۸ درصدی به ۱۴۳ میلیون تن برسد. همچنین، سایر اقتصادهای نوظهور و در حال توسعه نیز برای دومین سال پیاپی با رشد حدود ۷ درصدی در مصرف فولاد مواجه خواهند شد.

در نهایت، پیش‌بینی می‌شود که اقدامات حمایتی دولت چین برای تقویت اقتصاد در سال‌های آینده ممکن است به بهبود تقاضای فولاد این کشور در سال ۲۰۲۵ منجر شود.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا