اخبار اقتصادی

کاهش شاخص بورس و عوامل مؤثر بر روند نزولی بازار سرمایه

بازار سرمایه در سومین روز هفته با کاهش مواجه شد و شاخص کل با افت بیش از ۲۴ هزار واحد به عدد دو میلیون و ۸۹ هزار واحد رسید.

در بیست و سومین روز از ماه مهر، بازار بورس پس از چند روز رشد، بار دیگر افت کرد. طی چهار روز کاری گذشته شاخص بورس به ترتیب با افزایش‌های مختلف همراه بود، اما امروز روند نزولی بر بازار غالب شد.

روز دوشنبه شاخص کل بورس تهران ۲۴ هزار و ۷۶۴ واحد کاهش یافت و به عدد دو میلیون و ۸۹ هزار و ۹۴۲ واحد رسید. در روزهای پیش از این، شاخص کل افزایش‌هایی به میزان ۳۴۲۲، ۲۴۵۳، ۱۴ هزار و ۱۱۰۵ واحد داشت. در همین روز، شاخص هم‌وزن نیز ۶۲۲۴ واحد کاهش یافت و به عدد ۶۹۰ هزار و ۲۵۸ واحد رسید.

در سومین روز هفته، تعداد سهامی که در وضعیت مثبت قرار داشتند ۴۱ عدد و تعداد سهام منفی ۲۹۳ عدد بود که نشان‌دهنده کاهش ۱.۱۷ درصدی کلی بازار بود. در این روز، ۱۷۷ هزار فقره معامله به ارزش ۳۱۰۸ میلیارد تومان در بازار سهام انجام شد.

شرکت‌های تاثیرگذار بر شاخص بورس

در این روز، شرکت‌های بزرگی مانند فولاد، فملی و شستا تاثیر قابل‌توجهی بر شاخص بورس داشتند و هر سه در وضعیت منفی قرار گرفتند. همچنین از میان نمادهای پرتراکنش می‌توان به فولاد، ذوب و وپارس اشاره کرد که عملکرد آن‌ها نیز بر بازار تأثیرگذار بود.

در همین تاریخ، شاخص فرابورس ایران نیز با ۱۴۲ واحد کاهش مواجه شد و به عدد ۲۱ هزار و ۸۰۱ واحد رسید. تعداد معاملات فرابورس در این روز ۱۰۷ هزار فقره بود و ارزش معاملات به ۲۶۶ هزار میلیارد تومان رسید. شرکت آریا بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص فرابورس داشت، در حالی که نمادهای زاگرس و هرمز تاثیرات منفی به جای گذاشتند. همچنین فزر، کرومیت و زماهان از نمادهای پرتراکنش فرابورس بودند.

تحلیل عوامل نزولی بازار

به نظر می‌رسد که نوسانات اخیر بازار سرمایه تحت تأثیر متغیرهای سیاسی بوده است. این نوسانات از اوایل هفته گذشته بر بازار سایه افکنده و همچنان با شدت و ضعف ادامه دارد. در این مدت، ایران در واکنش به تحولات سیاسی و تنش‌های بین‌المللی، اقداماتی صورت داد که اثرات روانی آن بر بازار سرمایه مشاهده شد.

در این میان، اخبار مربوط به صندوق توسعه ملی نیز توجه بسیاری از فعالان بازار را به خود جلب کرد. رییس این صندوق از آمادگی برای پرداخت مرحله آخر کمک به سازمان بورس خبر داد. این کمک به میزان ۷۰۰ میلیارد تومان بوده که بخشی از تعهدات صندوق توسعه ملی به سازمان بورس است.

تغییرات دامنه نوسان سهام

یکی دیگر از تحولات اخیر در بازار، تغییر دامنه نوسان نمادهای سهام بود. این دامنه که از هفتم مهرماه به یک درصد کاهش یافته بود، از تاریخ ۲۱ مهرماه به مثبت و منفی سه درصد بازگشت. هیات مدیره سازمان بورس در این خصوص تصمیم گرفت تا دامنه نوسان سهام در بورس و فرابورس به حالت قبلی خود بازگردد.

این تصمیم در پی کاهش دامنه نوسان به یک درصد، به دلیل تنش‌های بین‌المللی و شرایط خاص اقتصادی کشور در اوایل مهرماه اتخاذ شده بود.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا