اخبار اقتصادی

کاهش مصرف گاز فراتر از انتظار

همراهی مردم در پویش «دو درجه کمتر» موجب کاهش ۴۰ میلیون مترمکعبی مصرف گاز شد.

مصرف گاز در بخش‌های مختلف
در طول سال، گاز مصرفی کشور به بخش‌های مختلف اختصاص می‌یابد: ۳۴ درصد نیروگاه‌ها، ۳۴ درصد صنایع، ۲۵ درصد بخش خانگی و تجاری، ۳ درصد حمل‌ونقل، و ۴ درصد بخش‌های عمومی و کشاورزی. اما در روزهای سرد سال، سهم مصرف خانگی و تجاری به ۷۰ تا ۸۰ درصد می‌رسد و گاهی از ۸۲ درصد نیز فراتر می‌رود.

بحران مصرف انرژی و راهکارها
ایران با شدت مصرف انرژی ۳.۳ برابر میانگین جهانی، به اندازه تولید گاز کشور چین انرژی مصرف می‌کند. سهم ۷۲ درصدی گاز در سبد انرژی کشور نیز نشان‌دهنده ناترازی شدید در شبکه گازرسانی است. برای کاهش این بحران، مدیریت مصرف، اصلاح قیمت انرژی و ارتقای بهره‌وری زیرساخت‌ها ضروری است.

ارتباط دما با مصرف گاز
هر یک درجه کاهش دما، مصرف گاز را حدود ۲۵ میلیون مترمکعب افزایش می‌دهد. به همین دلیل، همکاری مردم و دولت برای مدیریت مصرف بسیار حیاتی است. اقدامات انجام‌شده تاکنون باعث جلوگیری از قطعی گاز خانگی شده است، اما تدوین برنامه‌ای جامع برای افزایش تولید و مدیریت مصرف ضروری به نظر می‌رسد.

کاهش مصرف گاز خانگی
وزیر نفت اعلام کرد که مصرف روزانه گاز در بخش‌های خانگی و تجاری به‌طور چشمگیری کاهش یافته و به جای پیش‌بینی ۶۷۰ میلیون مترمکعب، با همکاری مردم حدود ۳۵ تا ۴۰ میلیون مترمکعب کاهش داشته است.

نقش پویش «دو درجه کمتر»
همراهی مردم با این پویش منجر به کاهش قابل‌توجه مصرف گاز در بخش‌های خانگی، تجاری و صنایع کوچک شده و فشار بر شبکه گازرسانی در فصل سرما را کاهش داده است.

آمار مصرف گاز
طبق اعلام شرکت ملی گاز، مصرف خانگی و تجاری در تاریخ ۲۷ آذر به ۶۵۵ میلیون مترمکعب رسید که نسبت به روز قبل، ۱۶ میلیون مترمکعب کاهش داشت. این در حالی است که سرمای شدید امسال نسبت به سال گذشته افزایش ۲۱ درصدی مصرف گاز را به همراه داشته است.

راهکارهای کاهش مصرف گاز

  • تنظیم دمای محیط بین ۱۸ تا ۲۱ درجه سانتیگراد
  • استفاده از لباس گرم مناسب
  • کاهش دمای سیستم‌های گرمایشی
  • بستن منافذ و استفاده از پرده‌های ضخیم
  • خاموش کردن وسایل گرمایشی در اماکن غیرضروری

گزارش موارد بدمصرفی
مواردی همچون انشعاب‌های غیرمجاز، استفاده از وسایل گرمایشی در فضای باز یا اماکن خالی از سکنه، و سرقت گاز را می‌توان از طریق سامانه ۱۹۴ به شرکت ملی گاز اطلاع داد تا اقدامات لازم صورت گیرد.

با رعایت این نکات، می‌توان بهره‌مندی عادلانه همه هم‌وطنان از منابع گازی کشور را تضمین کرد.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا