اخبار سیاسی

کاهش ۳۵ درصدی اقتصاد فلسطین در پی جنگ غزه

طبق گزارش جدیدی از برنامه توسعه ملل متحد (UNDP)، اقتصاد فلسطین در مقایسه با یک سال قبل از آغاز جنگ غزه، ۳۵ درصد کوچک‌تر شده است.

این گزارش نشان می‌دهد که جنگ جاری در غزه، شاخص‌های کلیدی توسعه مانند آموزش و بهداشت را به‌طور چشمگیری تحت تأثیر قرار داده و شرایط زندگی میلیون‌ها فلسطینی را به شدت بدتر کرده است. براساس این ارزیابی، نرخ بیکاری در فلسطین به ۴۹.۹ درصد رسیده است.

بررسی‌های برنامه توسعه ملل متحد حاکی از آن است که شاخص توسعه انسانی (HDI) در غزه به سطح سال ۱۹۵۵ کاهش خواهد یافت که بیش از ۶۹ سال پیشرفت را از بین می‌برد. همچنین، در کرانه باختری اشغالی نیز این شاخص به سطح ۱۶ سال قبل باز خواهد گشت و در صورت تداوم حملات نظامی، احتمالاً بدتر خواهد شد.

پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد که نرخ فقر در سراسر این منطقه به ۷۴.۳ درصد افزایش خواهد یافت و جمعیت افراد فقیر در فلسطین به ۴.۱ میلیون نفر خواهد رسید. طی سال گذشته، ۲.۶۱ میلیون نفر دیگر به جمعیت فقرا افزوده شده‌اند.

یکی از نمایندگان UNDP در غزه اظهار داشت که فلسطین اکنون با سطح بی‌سابقه‌ای از عقب‌گرد مواجه است. رئیس برنامه توسعه سازمان ملل متحد نیز اعلام کرده است که خسارت‌های ناشی از جنگ از نظر ویرانی زیرساخت‌ها و همچنین پیامدهای اجتماعی و اقتصادی، فلسطین را برای سال‌ها از مسیر توسعه خارج کرده است. او افزود: حتی با ارسال کمک‌های بشردوستانه، بازیابی اقتصاد فلسطین حداقل یک دهه زمان خواهد برد.

علاوه بر این، گزارش‌ها نشان می‌دهد که کمپین بمباران غزه، بیش از ۴۲ میلیون تن آوار ایجاد کرده که تهدید جدی برای سلامت عمومی محسوب می‌شود. همچنین تخریب پنل‌های خورشیدی به دلیل آزادسازی فلزات سنگین مانند سرب، سلامت مردم را به خطر می‌اندازد.

در این میان، آژانس پناهندگان فلسطینی از نیاز فوری به توقف درگیری‌ها در شمال غزه برای ارائه کمک‌های بشردوستانه به غیرنظامیان خبر داده است. همچنین، مقامات غزه اعلام کرده‌اند که بیش از یک چهارم میلیون کامیون حامل کالا و کمک‌های ضروری توسط نیروهای اسرائیلی متوقف شده و ۹۶ درصد از مردم غزه با کمبود شدید مواد غذایی مواجه‌اند.

گزارش‌های اخیر نشان می‌دهد که از آغاز جنگ در ۷ اکتبر ۲۰۲۳، بیش از ۴۲ هزار نفر در حملات کشته و بیش از ۱۰۰ هزار نفر مجروح شده‌اند.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا